COVS HZO DRENTHE

BlogNieuws

Emmer-Compascuum, mei 2018 – Bij het Clubhuis van Voetbalvereniging CEC te Emmer-Compascuum verzamelen zich op woensdagavond 11 april een aantal jeugdspelers die enthousiast beginnen aan de 1e, van een tweedaagse opleiding tot Scheidsrechter pupillen veldvoetbal.

Hiervoor werd de hulp ingeroepen van de kennis en ervaring van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD), die sinds enkele jaren diverse cursussen verzorgt m.b.t. opleiding en begeleiding van scheidsrechters.

De cursus werd geleid door Edgar Voortman. De jonge spelers kregen van hem niet alleen de theorie uitgelegd, maar ook de praktijk, waarbij ze een wedstrijd moesten fluiten, kwam in de cursus aan de orde. De doelstelling van de cursus was o.a. om ze te helpen bij hun verplichte spelregelvragen van de KNVB.
 

Ook niet onbelangrijk was het om nieuwe jeugdscheidsrechters te werven. Dit is zeker gelukt, alle cursisten zijn geslaagd en hopelijk zien we ze snel als arbiter op het veld terug bij de vereniging.

We kijken terug op een meer dan geslaagde cursus.

Voorwoord uit de ledenvergadering.

Voorwoord van de voorzitter, Theo Hein, 

Het jaar 2017 heeft in het teken gestaan van opleiden. Dit is ons goed gelukt. Er zijn 60 clubscheidsrechters opgeleid en daarnaast is er een pupillencursus in Beilen verzorgd. Verder hadden we een drukbezochte lezing bij het Carmel College.

Er is gestart met meer contact met donateur verenigingen in ons werkgebied. Er is gestart met een voetbalconvenant in de Gemeente Emmen. Wekelijkse trainingsavonden. Leden van ons waren actief bij vriendschappelijke wedstrijden, Beltona Cup, FC Emmen, schoolvoetbal Beilen en Emmen.

Een primeur hadden we met headsets fluiten op een goed verlopen PWZ. Er waren vele goede bijeenkomsten (lezingen en themabijeenkomsten KNVB) in ons clubhuis. De Fair Play uitreiking met Vivianne Miedema was een groot succes.

Wij hebben 2 voetbalwedstrijden bezocht, de KNVB Bekerfinale en Nederland – Hongarije. Ontspanningsactiviteiten met de kaartavonden en er was onze jaarlijkse seizoen afsluiting en de winterfair. Veel variatie voor iedereen.

Achterstallig onderhoud van ons clubhuis is afgerond. Inmiddels kent Drenthe ons als vereniging door diverse publicaties en zijn wij af en toe te horen en te zien op de radio en tv.

Bestuursbeleid (ledenvergadering ALV 2018)

Een nieuw seizoen, een nieuw jaar 2018.

Het bestuur wil het beleid van 2017 voortzetten. Elke week trainen met daarbij soms een bijzondere training door iemand anders, of op een andere locatie trainen. Diverse themabijeenkomsten, aandacht voor zaal en veldvoetbal, aanstellingen verzorgen voor verenigingen, Beltona Cup, schoolvoetbal, toernooien en voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De ontspanning activiteiten blijven zeer belangrijk zodat wij als 1 grote familie kunnen functioneren.

Speerpunt zal in 2018 zijn de contacten met donateur verenigingen. Hier zit nog veel winst in te halen. Er zijn nog weinig clubscheidsrechters lid van ons. Deze clubscheidsrechters willen we gaan proberen te bereiken door leuke bijeenkomsten te organiseren vlakbij. Er zijn 3 gebieden, Coevorden, gemeente Midden-Drenthe en de gemeente Emmen. Mensen kunnen laagdrempelig, dichtbij huis kennis maken met onze actieve vereniging.

Continuïteit is belangrijk. Iets opbouwen is moeilijk maar alles in stand houden is soms nog veel moeilijker.  Als iedereen zijn steentje bij draagt gaat het vast lukken. Zonder vrijwilligers kan het bestuur niet. Vrijwilligers zijn de basis van de vereniging. Samen zijn wij sterk.

SWB spelers behalen certificaat pupillenscheidsrechter

Weiteveen / Nieuw-Schoonebeek – Net als vorig jaar heeft SWB (een samenwerkingsverband tussen vv Schoonebeek en Weiteveense Boys) een pupillen scheidsrechters cursus gehouden. Daarbij is gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD), die sinds enkele jaren diverse cursussen verzorgt m.b.t. opleiding en begeleiding van scheidsrechters.

De HZOD doet dit onder meer door het aanbieden van een korte opleiding, waarin alle facetten van de jeugd- en seniorenvoetbal aan bod komen.

Ditmaal werd de cursus in de kantine van Weiteveense Boys gegeven.

Onder leiding van docent Edgar Voortman werd aan de jongens en meiden niet alleen de theorie uitgelegd, maar ook de praktijk, een wedstrijdje fluiten, kwam in de cursus aan de orde. Dit ging de cursisten goed af. Volgens Edgar Voortman zaten er zeker aspirant scheidsrechters tussen. De doelstelling van de cursus was om ze te helpen bij hun verplichte spelregelvragen van de KNVB en natuurkijk om nieuwe jeugdscheidsrechters te werven. Het eerste is zeker gelukt, en hopelijk zien we hun nog weer als arbiter op het veld terug bij de vereniging.

De scheidsrechtercommissie is van mening dat het opleiden van eigen jeugdscheidsrechters een gezonde zaak is binnen het verenigingsleven en is daarom trots op de nieuwe lichting gecertificeerde jeugdscheidsrechters.

Zij zijn immers voor de vereniging onmisbaar, omdat zij het mogelijk maken dat hun jongere clubgenoten elke zaterdag kunnen spelen onder leiding van geschoolde scheidsrechters.

De gediplomeerde aanwinsten voor het scheidsrechterskorps van SWB zijn:

Ian Wesseling, Stan Hegen, Mark Steffens, Jasmijn Wesseling, Laura Wenneker, Robert Scherpen, Noa Eikens.

______________________________________________________________________________________________________________________

Scheidsrechters zoeken de voetbalkenner van Zuid Oost Drenthe.

Emmen – Donderdagavond 12 april gaat de scheidsrechtervereniging op zoek naar de voetbalkenner van zuid oost Drenthe. Anton Panneman uit Muntendam heeft een interessante voetbalquiz samengesteld. Iedereen die zijn voetbalkennis wil testen is welkom. Er zullen uiteraard vragen worden gesteld over spelregels maar ook zijn veel vragen over clubs en spelers. Eeuwige roem wacht op de winnaar.

Om 19.30 uur start de quiz en de deelname aan de quiz en de koffie is gratis. U kunt de auto parkeren op de parkeerplaats achter de Noord Tribune van het stadion van FC Emmen. Het clubhuis van de HZOD vindt u achter de Oost Tribune van het stadion gelegen aan de wielerbaan.

______________________________________________________________________________________________________________________

Zilveren scheidsrechtersspeld voor Bertus Ebelties

Emmen / Nieuw-Amsterdam  – Afgelopen donderdag heeft Bertus Ebeltjes de Zilveren Scheidsrechtersspeld van de KNVB ontvangen. De 51-jarige inwoner van Nieuw-Amsterdam kreeg de onderscheiding en de bijbehorende oorkonde uit handen van scheidstrechterbegeleider Joop Brussen.

Ebelties fluit al onafgebroken twintig jaar voor de KNVB. Daarnaast fluit hij veel wedstrijden als clubscheidsrechter bij verenigingen in de omgeving van zijn woonplaats. Ook is hij elk jaar actief op het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Emmen.

Brussen roemde de inzet van Ebelties. Hij gaat meestal op de fiets of per openbaar vervoer naar zijn wedstrijden. Naast het fluiten is hij betrokken bij de arbitrage bij voetbalvereniging DZOH. Tevens is hij lid van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) waar hij ook kantinebeheerder is.

______________________________________________________________________________________________________________________

Pinnen met uw bankpas is vanaf nu mogelijk in de kantine.

Het bestuur heeft het mogelijk gemaakt dat u vanaf nu niet alleen meer met contant geld kunt betalen. Er is een mobile paslezer aangeschaft, waarmee u vanaf nu met uw bankpas kunt pinnen. (geen wifi lezen, met code)Weer een stap verder in het gebruiksgemak in de kantine. Zo kan er nu bij verhuur direct worden afgerekend.

De beheerders zullen per direct worden geinformeerd.